Ontspannings Shiatsu

Supporting Your Health

 

Bart Vander Heyden

Shiatsu Beoefenaar sinds 2007

 

 

 

 

 

 

 

Wie ben ik

 

Reeds op jonge leeftijd word ik geboeid door geestelijke wijsheid en spirituele levenswijzen. MonotheÔsme, polyteÔsme, panteÔsme, TaoÔsme, Tibetaans boeddhisme en ontspanning, Yoga,...

 

Op mijn 17de begon ik met aikido om ook deze Japanse geestelijke krijgskunst te bestuderen.

 

Later kreeg ik interesse in geneeskunde maar niet in de klassieke westerse vorm. Van 1999-2004 werd ik geboeid door osteopathie, aan de Internationale Academie of Osteopathie Gent.

 

Na een studie in de osteopatische filosofie en technieken kwam ik in 2006 in contact met de Japanse gezondheidsvorm Shiatsu. Opleiding genoten in Kimura Instituut Gent van 2006 tot 2010.

 

Van 2010-2014 volgde ik de opleiding 'Bachelor Verpleegkunde' aan de Hogeschool Universiteit Brussel (Odisee) en in 2017 de Postgraduaat Palliatieve Zorgen en LEIFconsulent. Vragen over levenseindezorg en beslissingen zijn nooit ongewenst.

 

Mijn geestelijke interesse biedt mij een overzicht in de spirituele en religieuze aspecten van het menselijk leven. En laat mij toe de mens als persoon beter te begrijpen op existentiŽle vlakken.

 

Osteopathie geeft mij kennis inzake anatomie, fysiologie, biomechanica en algemene pathologie waardoor ik functioneler kan denken en indien nodig de lichamelijke structuur dieper kan benaderen of een cliŽnt kan adviseren om ook een arts te contacteren.

 

Shiatsu brengt mij dichter bij het menselijk lichaam in relatie met rust, bewustzijn, emoties, voeding, omgeving, levenswijze en gezondheidsbeleving. Het bepaalt de sfeer/stijl van mijn behandelingen.

 

Mijn opleiding als verpleegkundige geeft mij meer inzicht in de medische aanpak van onze gezondheid en de persoonlijke zelfzorg hieromtrent.

 

Bart.

 

 

Bart Vander Heyden © 2007 ē Privacy Policy ē Terms of Use

www.ontspanningsshiatsu.be